donderdag 12 januari 2017

berger blanc suisseIk wens U een prettige reis in het hart van mijn passie en van mijn fokkerij van de switzerse witte herdershond.
Deze site zal u toelaten dit prachtige ras te ontdekken.
De standaard van de witte herdershond beschrijft hem als volgt:
(Mooi) een krachtige hond, goed gespierd met een elegante en harmonieuze silhouet.
(Goed) een familiale en gezelschapshond, goede waker die speciaal van kinderen houdt, goede werker gehoorzaam en vol enthousiasme.
Indien u dit type hond zoekt, dan is de witte zwitserse herdershond voor u.Al onze honden delen ons dagelijks familieleven. Ze delen al onze activiteiten en zijn aan alle situaties gewoon:
de stad, de geluiden binnenhuis, het leven met onze kinderen, de hondenclub.
Ze worden verkozen voor hun uitstekend mentaal, en hun sociabiliteit tegenover de mensen, ze nemen regelmatig deel aan de honden manifestaties in diverse europese landen zodat u hun fysische kwaliteiten en hun conformiteit aan de rasstandaard kunt beoordelen.

Het is ook voor ons de gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en met hen onze passie de verdelen, kwalitatieve honden te waarderen maar ook om ons toe te laten ons op de beste manier te oriënteren in de selectie van onze reproducenten om de karakteristieken te handhaven en te verbeteren.
Vooraleer een koers op trofeeën te zijn, moet de tentoonstelling een verbeteringsfactor van de kudde zijn.

Natuurlijk indien men altijd leeft in een "bokaal" is men overtuigd van de beste en de mooiste honden te bezitten maar de enige manier voor een producent is om een objectief zicht te houden op zijn eigen honden en de honden van anderen te bekijken.

De kunst van rashonden te kweken is voor mij naar een zekere perfectie te streven: deze ideale hond, de hond waarvan iedere gepassionneerde kweker van droomt te produceren, de hond dat ik zou willen bezitten.


In tegenstelling met wat men denkt, is het niet voldoende om de eerste de beste mannetjes en vrouwtjes te verenigen om getypeerde honden te krijgen d.w.z. conform aan de standaard; de werkelijkheid is veel meer complexer.

Kweker zijn is kunnen kiezen.

De selectie van een ras moet streng en constant zijn, vooral bij de witte herder, ras in volle uitbreiding en onlangs erkend. Onze toekomstige "huwelijken" zijn vooraf gepland en diep nagedacht, een goede kennis van de stambomen van iedere kweker is vereist.

Het is een erepunt voor ons om de best mogelijke kwaliteit hondjes te kweken opdat u hetzelfde plezier en dezelfde tevredenheid met uw toekomstige vriend zou hebben als wij met de onze.

Uw nieuw familielid zal uw leven delen gedurende 10 tot 15 jaar.U kunt onze honden vinden overal in Europa: Griekenland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland......

Onze dwerpjes komen voort van ouders die röntgen hebben doorstaan, die geen dysplasie hebben, die MDR1 getest zijn (allergie aan geneesmiddelen) en ADN, streng geselectionneerd op plan van karakter en prijswinners in tentoonstellingen.


Onze pups worden gechips , ontwormd, en ingeschreven bij de "Société Royale Saint-Hubert", de enige belgische pedigree erkend door de FCI (Fédération Cynologique Internationale) die toegang geeft aan alle honden manifestaties in de wereld.

Wij verzekeren vanzelf de opvolging van onze dwerpjes en blijven tot uw volledige beschikking voor alle nuttige raadgevingen in de verzorging en de opvoeding van uw toekomstige witte herdershond".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten